Deze Bitcoin wallet maakt gebruik Lightning Network makkelijker

Deze Bitcoin wallet maakt gebruik Lightning Network makkelijker

2016/12/20

bitcoin lightning network schaalbaarheid multisig

ACINQ lanceert hun tweede Bitcoin Lightning wallet. Na Eclair is daar nu de ‘tweede generatie’ mobiele Lightning wallet genaamd Phoenix. Volgens de ontwikkelaars heeft de software de voordelen van de meeste wallets, maar dan met een betere gebruikservaring.

Lightning

Het Lightning Network is een tweede laag bovenop bitcoin die het mogelijk maakt om sneller en goedkoper transacties te sturen dan op de onderlaag van bitcoin. Je verstuurt op het netwerk wel bitcoin, maar die transacties bereiken pas de onderlaag wanneer je dat wil.

Het gebruiksgemak laat soms echter nog flink wat te wensen over. Volgens de ontwikkelaars van ACINQ is Phoenix een manier om het gebruik van Lightning makkelijker te maken.

Phoenix

Phoenix is vanaf nul opgebouwd. De developers besloten hun eerdere stukje software, Eclair, niet te gebruiken als basis. De user experience was daar niet helemaal op orde.

Zo moet je in de Eclair wallet nog steeds verschillende fondsen managen, zowel on-chain (op de basislaag) als off-chain (op Lightning) heb je verschillende bitcoin balansen. Voor een bitcoin veteraan is dat geen probleem, maar wanneer je net begint kan dat verwarrend zijn.

Phoenix moet aanvoelen als elke andere wallet, maar dan net wat makkelijker te gebruiken. Het is dus gericht op gebruiksgemak.

Toepassingen

Om het gebruiksgemak te vergroten zijn er, zoals altijd in de wereld van bitcoin, keuzes gemaakt op het gebied van privacy en keuze vrijheid.

Phoenix maakt bijvoorbeeld alleen verbinding met Lightning nodes van ACINQ. Terwijl de meer ervaren gebruiker graag zelf bepaalt met welke nodes hij een verbinding aan gaat.

Daar tegenover staan meer gebruiksvriendelijke opties als ‘pay-to-open’. Daarmee kun je de software zo instellen dat je altijd genoeg inkomende liquiditeit hebt om een kanaal te openen. Als je dat niet hebt, kun je soms geen betaling ontvangen.

Wederom, super handig voor de beginner. Daarnaast kun je met behulp van de wallet ook je bitcoin al spenderen zonder dat het netwerk van bitcoin de transactie al heeft verwerkt.


NOTICE
This is an original piece. Reproduction in whole or part without written permission is prohibited.
0
About products purchase, please contact our sales manager:
[email protected]

About miner repair and after-sale issues, please contact the repair manager email:
[email protected]

For business cooperation, please contact:
[email protected]

COMPLAINTS & SUGGESTIONS
If you have any dissatisfaction during the transaction or have valuable suggestions for us, please contact us via this email address:
[email protected]
Here is a list of scammers who scamming our customers, if you are chatting with them, please stop chat and let us know immediately:
Telegram:
@Zeusminingcrypto
@ZEUSMININGCRYPTOOFFICIAL
@bearacong

The scammers will change the accounts when they know they are exposed. So please be sure we only have these legal contact accounts which this page: https://www.zeusbtc.com/Contact-us.asp

CLOSE